miércoles, 6 de octubre de 2010

LA BRUTALITAT POLICIAL NO ÉS COSA DEL PASSATEn un Estat suposadament democràtic les concentracions i marxes pacífiques es dissolen mitjançant la violència.

El passat 29 de setembre un grup d’estudiants es va concentrar davant la facultat de Filosofia amb motiu de la jornada de vaga en contra de la reforma laboral aprovada pel govern.

Des de primera hora del matí hi hagué una forta presència policial als diferents campus de la Universitat. A Blasco Ibáñez hi hagué una primera càrrega policial amb l’objectiu de dispersar els i les estudiants. Com a resultat van haver dues detencions aleatòries i diversos agredits i agredides. A continuació els i les estudiants es van traslladar cap a la plaça de Colón de forma pacífica tot i que les agressions no amainaren al llarg del trajecte. Un cop al carrer Colón, on els i les estudiants es van unir a la resta de manifestants, antiavalots van detindre la marxa produint-se seguidament una càrrega policial desmesurada i injustificada que va acabar amb desenes de persones ferides per cops de porra que van produir trencaments d’ossos, contusions i lesions de diferents caire.

Davant d’aquets fets l’Assemblea d’Estudiants de València manifestem que:

•L’actitud de la manifestació fou pacífica en tot moment mentre que la resposta policial (tant física com verbal) fou desmesurada, injustificada i persistent, fins i tot una volta ja dissolts els manifestants.

•La majoria de mitjans de comunicació manipulen la realitat justificant la càrrega policial i criminalitzant el moviment estudiantil.

•Aquesta reforma ataca als nostres drets laborals i ens condemna a un futur de precarietat i inestabilitat.

•Exigim responsabilitats, destacant la de Peralta, tant legals com polítiques i ens solidaritzem amb tots els afectats per aquestes accions.

Per aquests motius convoquem una concentració el proper dijous 7 d’octubre a les 19:00 a la Delegació de Govern del Carrer Colón.

PROU REPRESSIÓ AL MOVIMENT ESTUDIANTIL!

Assemblea d’Estudiants de València

No hay comentarios: